Wie denkt aan het starten van een studiekring zoekt daarvoor contact met het Platform “Studiekringen50plus”.

Het volledige adres en alle andere contactmogelijkheden zijn te vinden onder het kopje contact

 

Stap 1:   Je neemt contact op met het Platform Studiekringen50Plus. Wij kunnen je – belangstellende oudere of organisatie– helpen met het opstarten van een studiekring. Ook kunnen wij je helpen aan informatie en PR-materiaal,  ondersteuning bij de start van een studiekring en deelname van max. twee medewerkers aan de train-de-begeleider training en coaching op de werkplek  om studiekringen op te starten en verder te begeleiden.

Stap 2:    Je organiseert een informatiebijeenkomst voor alle 50-plussers die mogelijkerwijs belangstelling hebben om deel te nemen aan een studiekring. Wij bieden je handvatten en pr-materiaal om nieuwe deelnemers te werven.

Stap 3:   De informatiebijeenkomst. Hier kunnen ervaren studiekringleden van het Platform toelichten wat een Studiekring is en vertellen over het reilen en zeilen daarvan. Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor een studiekring.

Stap 4:   Start studiekring bijeenkomsten: De eerste drie bijeenkomsten worden begeleid door een ervaren studiekringlid als coach. Met hem / haar wordt in de eerste bijeenkomsten de structuur en opzet op poten gezet. Daarna draait de studiekring zelfstandig verder.

Het verleden heeft laten zien dat deze ‘begeleidende coaching’ de kans van slagen en succes van een goed draaiende studiekring aanzienlijk vergroot. De studiekringbegeleiders hebben zelf jarenlange ervaring in een kring en zijn gecoacht om andere studiekringen op te zetten en te begeleiden. Het concept heeft inmiddels zijn sporen verdiend.  Meer over coaching lees je hier

Voor het opstarten van een studiekring vragen wij een bescheiden kostendekkende bijdrage. Wat de kosten zijn lees je hier.