Geplaatst op 11 december 2019 om 11:30

Het aantal studiekringen in Nederland is dit jaar fors uitgebreid. Dankzij de inzet van de trainersgroep van het Platform en de inmiddels ervaren bibliotheekmedewerkers en welzijnswerkers is dit grote aantal bereikt. Alle lof aan hen!

In een aantal plaatsen is het bestaande aantal studiekringen uitgebreid. Dat is het geval in Doetinchem, Hardenberg, Dedemsvaart, Castricum en Zwolle.

Verspreid over het hele land zijn er nieuwe plaatsen met een studiekring bijgekomen. In sommige plaatsen zijn er tegelijk twee (Haaksbergen, Roosendaal en Zoetermeer) of zelfs drie studiekringen (Purmerend) opgericht omdat er zoveel belangstellenden op de informatiebijeenkomst waren afgekomen.  Goede persberichten in de regionale kranten en de inmiddels betere naamsbekendheid van Studiekringen50plus trekken grotere aantallen belangstellenden.

Dit jaar zijn de eerste studiekringen in de provincie Groningen van start gegaan: in Stadskanaal en Ter Apel.

In de provincie  Noord-Brabant zijn er nieuwe plaatsen bijgekomen zoals Boxmeer, ‘s-Hertogenbosch en het eerder vermelde Roosendaal.

In de provincie Overijssel zijn in de plaatsen Heino, Vroomshoop, Staphorst, Losser en Enschede nieuwe studiekringen opgestart.

In de provincie Gelderland zijn de plaatsen Haaksbergen, Huissen en Gendt toegevoegd aan de inmiddels indrukwekkende verzameling van plaatsen met een of meerdere studiekringen.