Geplaatst op 20 december 2021 om 12:12

Afscheid.

Het Platform Studiekringen50plus heeft op 16 december afscheid genomen van oud-voorzitter Antoon Coster en Andrea Kuijpers.

Antoon was al jaren lid van een studiekring in Apeldoorn en zo kwam bij hem het Platform in beeld , dat toen nog het “Gelders Platform van en voor ouderen” heette.

Vanaf 2013 is hij voorzitter geweest. In zijn bestuursperiode is het “Gelders Platform van en voor ouderen” gegroeid naar het landelijk “Platform Studiekringen50plus”.

Toen hij begon waren er 30 studiekringen en op 30 september 2021 is de 100e studiekring in Velserbroek opgericht. Hij heeft de training voor studiekringbegeleiders geïnitieerd, die nog steeds de basis vormt voor de huidige trainingen.

In 2018 is hij o.a. voor zijn inzet voor studiekringen50plus geridderd. De Stentor noemde hem destijds “Ridder tegen eenzaamheid”, een bijzondere eretitel.

Tevens heeft het Platform afscheid genomen van Andrea Kuijpers. Zij is vanaf 2012 betrokken bij de studiekringen, vanuit het Spectrum een maatschappelijke organisatie in Arnhem. Ook zij is zeer nauw betrokken geweest bij de overgang naar het landelijk platform en heeft daarvoor zeer veel werk verricht om de organisatie op poten te zetten.

Het Platform Studiekringen50plus is hen zeer veel dank verschuldigd voor wat zij hebben gedaan.

Antoon wordt opgevolgd door Wim Heijser die sinds 22 oktober onze nieuwe voorzitter is. In de Platformpost van november stelt hij zich voor.

Elvire Derks