De Studiekringen50Plus zijn trots op onze Ambassadeurs:

De heer Maurice de Greef,

Hij is gastprofessor Leereffecten Laagopgeleiden & Laaggeletterden gelieerd aan de Vrije Universiteit Brussel en was van 2005 tot 2010 actief betrokken bij en verbonden met de studiekringen en het Gelders Platform Studiekringen.  “Het is een prachtige combinatie van gezellige ontmoeting en kennisverrijking dat op een ongedwongen manier de hersenen activeert en eenzaamheid voorkomt.”

Lees hier ook het interview dat Erna Roodzant had met Maurice.

(klik hier voor het lezen van  zijn wetenschappelijke rapportage effecten studiekringen)

De heer mr. G.J.M. (Geert) Hoogeboom. Oud directeur Spectrum CMO Gelderland. Na prepensionering nog actief als bestuurslid in diverse maatschappelijke organisaties.

“Ik heb als directeur van Spectrum de ontwikkeling van het fenomeen ‘Studiekringen’ in de provincie Gelderland ten zeerste gestimuleerd en ondersteund. Vaak ligt bij activiteiten voor ouderen de nadruk op zorgaspecten.
Maar het is minstens zo belangrijk dat mensen actief blijven en gezond oud kunnen worden. De studiekringen dragen bij aan de kwaliteit van leven. Daarin komen bij elkaar het lenig houden van de geest, telkens nog nieuwe dingen leren door zelf te onderzoeken alsmede van anderen te horen, en het ontmoeten van andere mensen . De opzet van de studiekringen heeft zijn waarde bewezen en het verheugt mij dat zij nu ook in andere provincies ontstaan.”

In dit interview vertelt Geert Hoogeboom over de meerwaarde van studiekringen voor het welzijnswerk.

De heer Kees Penninx, sociaal-gerontologisch onderzoeker, ontwikkelaar van vele projecten actief burgerschap en oprichter van Bureau ActivAge.  Hij was al vanaf het begin, medio jaren ’80, bij de studiekringen betrokken. In het interview vertelt hij over de start van de studiekringen en hun maatschappelijke betrokkenheid. 

(klik hier voor het lezen van zijn interview)